Zkoušeli jste někdy pravé anglické lívance? Díky našemu receptu si tuto pochoutku, známou též jako crumpet, připravíte snadno sami doma.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 25 minut
Ingredience
- 150 g hladké mouky
- 200 ml teplé vody
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky bílého cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 polévková lžíce teplé vody (stačí voda z kohoutku)
- 2 lžíce rozpuštěného másla
Postup
- Mouku, vodu a sůl dejte do mísy a šlehejte 2 minuty (elektrickým šlehačem 1 minutu při nejvyšší rychlosti).
- Drožďová směs – v malé misce rozpusťte droždí v 1 lžíci teplé vody. Do mísy přidejte směs droždí, cukr a prášek do pečiva a šlehejte 30 sekund (nebo 15 sekund nejvyšší rychlostí).
- Přikryjte potravinářskou fólií nebo talířem a poté postavte na velmi teplé místo na 15 až 30 minut, dokud se povrch pěkně nezpění.
- Vymažte máslem nepřilnavou pánev na lívance.
- Zapněte sporák na středně vysoký stupeň a do pánve opatrně vlijte těsto do výšky maximálně 1 cm.
- Smažte zhruba 1 a půl minuty, dokud se na povrchu neobjeví bublinky. Poté snižte teplotu na střední stupeň a smažte další 2 a půl až 4 minuty.
- Lívance opatrně otočte a pečte z druhé strany 20-30 sekund.
- Nechte vychladnout na mřížce a můžete servírovat.