Recept na sytou paprikovou polévku s masem

Hovězí masoMasoPolévkyZeleninové polévky
paprikova_polevka

Tato papriková polévka s mletým hovězím masem, paprikami a rýží vás skvěle nasytí jako hlavní jídlo. Můžete si ji ještě doplnit krekry se zakysanou smetanou a čedarem.

Ingredience

  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 6 šálků vody
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 2 šálky nakrájené zelené papriky
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 2 lžičky soli
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • 1 lžička pepře
  • 2 šálky vařené dlouhozrnné rýže
  • nasekaná čerstvá petržel na ozdobu

Postup

  1. Na středním ohni opečte a míchejte hovězí maso, dokud nezrůžoví, a rozdělte ho na drobné kousky.
  2. Po orestování masa vmíchejte další přísady a polévku přiveďte k varu.
  3. Vařte odkryté, dokud papriky nezměknou, asi 30 minut.
  4. Přidejte uvařenou rýži a vařte ještě 10 minut.
  5. V případě chuti posypte nasekanou čerstvou petrželkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang