Tato papriková polévka s mletým hovězím masem, paprikami a rýží vás skvěle nasytí jako hlavní jídlo. Můžete si ji ještě doplnit krekry se zakysanou smetanou a čedarem.
Ingredience
- 1 kg mletého hovězího masa
- 6 šálků vody
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 2 šálky nakrájené zelené papriky
- 1/4 šálku hnědého cukru
- 2 lžičky soli
- 1 kostka hovězího bujónu
- 1 lžička pepře
- 2 šálky vařené dlouhozrnné rýže
- nasekaná čerstvá petržel na ozdobu
Postup
- Na středním ohni opečte a míchejte hovězí maso, dokud nezrůžoví, a rozdělte ho na drobné kousky.
- Po orestování masa vmíchejte další přísady a polévku přiveďte k varu.
- Vařte odkryté, dokud papriky nezměknou, asi 30 minut.
- Přidejte uvařenou rýži a vařte ještě 10 minut.
- V případě chuti posypte nasekanou čerstvou petrželkou.