Recept na sendvič s ochucenými domácími masovými kuličkami, rajčatovou omáčkou a sýrem, podávaný na lehce opečené bagetě.
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- ¾ šálku strouhanky
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 2 lžičky sušeného italského koření
- 1 francouzská bageta
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky sušeného česneku
- 1 špetka soli
- 1 sklenice omáčky na špagety
- 4 plátky sýru provolone
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Smíchejte mleté maso, strouhanku, vejce, česnek, parmezán, petrželku a italské koření. Promíchejte rukama, dokud se dobře nespojí. Ze směsi vytvarujte 12 masových kuliček a vložte je do zapékací misky.
- Masové kuličky pečte v předehřáté troubě, dokud nejsou propečené, asi 15 až 20 minut.
- Zatímco se masové kuličky pečou, rozkrojte bagetu podélně napůl a rozevřete ji. Vyjměte část těsta z vnitřku bagety, abyste vytvořili jamku pro masové kuličky.
- Bagetu potřete olivovým olejem a ochuťte sušeným česnekem a solí. Bagetu položte na plech, otevřenou a naolejovanou stranou nahoru. Bagetu dejte do trouby a pečte, dokud se lehce neopeče.
- Mezitím v hrnci na mírném ohni zahřejte omáčku na špagety. Masové kuličky vyjměte z trouby a přendejte je do horké omáčky. Jemně promíchejte, aby se omáčkou obalily.
- Lžící vložte masové kuličky a omáčku do bagety a navrch položte plátky sýra provolone. Vraťte do trouby, dokud se sýr nerozpustí. Nechte lehce vychladnout a bagetu nařežte na jednotlivé porce.