Domácí snídaňové placičky z mletého vepřového masa, hnědého cukru a šalvěje přinášejí sladkou a pikantní chuť v každém soustu. Můžete si je dochutit podle vlastní chuti. Podávat je lze s míchanými vajíčky, brambory, či jako snídaňový sendvič, spolu se smaženým vejcem a plátkem sýra.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Doba vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 lžíce hnědého cukru
- 2 lžičky sušené šalvěje
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1/4 lžičky sušené majoránky
- 1/8 lžičky drceného červeného pepře
- špetka mletého hřebíčku
- 1 kg mletého vepřového masa
Postup
- V malé misce smícháme hnědý cukr, šalvěj, sůl, černý pepř, majoránku, červený pepř a hřebíček, dokud se dobře nespojí.
- Vepřové maso vložíme do velké mísy. Přidáme směs koření a promícháme rukama, dokud se vše dobře nespojí. Ze směsi vytvarujeme 6 placiček.
- Rozpálíme velkou pánev na středně silném ohni. Přidáme placičky a opékáme je asi 5 minut z každé strany, dokud nezhnědnou a nebudou křupavé. Teploměr zapíchnutý do středu by měl ukazovat nejméně 71 °C.
Tip
Jestliže vám nějaké placičky zbydou, můžete je skladovat ve vzduchotěsné nádobě v lednici až 4 dny. Ohřívejte je na sporáku, v troubě či mikrovlnné troubě, dokud se neprohřejí.