Připravte si farmářský dresink úplně od základu podle tohoto jednoduchého receptu. Recept na tento krémový farmářský dresink vyžaduje čerstvé bylinky a navíc chutná úžasně.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Počet porcí: 1 šálek
Ingredience
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 1/4-1/2 šálku podmáslí dle požadované konzistence
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce mleté čerstvé petrželky
- 1 lžíce mletého čerstvého koriandru nebo kopru nebo jejich kombinace
- 1 lžíce mleté čerstvé pažitky
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 1-2 lžičky čerstvé citrónové šťávy dle chuti
- 1/2 lžičky jemné soli
- čerstvě mletý černý pepř dle chuti
Postup
- V míse smícháme zakysanou smetanu, 1/4 šálku podmáslí, majonézu, čerstvé bylinky, česnek, 1 lžičku citrónové šťávy, sůl a asi 5 kuliček černého pepře. Prošleháme metličkou, aby se směs spojila.
- Ochutnáme a přidáme dle potřeby zbývající 1/4 šálku podmáslí, obzvlášť pokud chceme více řídkou konzistenci. Přidáme též zbývající lžičku citrónové šťávy, pokud chceme dresink více kyselý.
- Tento dresink chutná skvěle ihned a ještě lépe po 10 ti minutovém odpočinku. Použijeme dle potřeby a zbylý dresink skladujeme přikrytý v ledničce po dobu 5-7 dní.
Tipy
- Nemáte-li podmáslí, tak si v nouzi vystačíte i s mlékem.
- Chcete-li pikantnější variantu, přidejte dle chuti nadrobno nakrájenou chilli papričku jalapeňo.