Naučte se připravit dokonalou, jemnou a nadýchanou omeletu. Základní recept můžete upravit mnoha způsoby.
Ingredience
- 2 vejce
- špetka soli
- 1/2 lžíce másla
- 1/4 šálku strouhané mozzarelly
Postup
- Vyšlehejte vejce se špetkou soli.
- Na malé pánvi rozehřejte 1/2 lžíce másla. Jakmile se máslo rozpustí a začne bublat, přidejte na pánev vejce a snižte teplotu na minimum.
- Rozprostřete vejce po pánvi a nechte opéct. Jakmile omeleta snadno klouže po pánvi a můžete pod ni dostat obracečku, otočte omeletu a vypněte sporák.
- Omeletu posypte sýrem, můžete ji naplnit například špenátem, šunkou nebo houbami. Omeletu přeložte na polovinu, přesuňte ji na talíř a podle potřeby ozdobte.