peceny_kvetak

Zkuste jednoduchý recept na pečený květák. Toto jídlo je vynikající, dobře ochucené a zároveň syté.

Ingredience

  • 2 květáky
  • olivový olej
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička koriandru

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Vymažte plech olejem. Květák omyjte, odstraňte vnější listy a okrájejte úplně spodní část košťálu, ale košťál ponechte neporušený. Každou hlavičku nakrájejte na silné plátky.
  3. Uspořádejte plátky v jedné vrstvě na plech. Jejich vrchní část potřete olivovým olejem a posypte polovinou koření.
  4. Kousky květáku pečte 15 minut. Vyjměte je z trouby, opatrně otočte, postříkejte dalším olejem, posypte zbylým kořením a pečte, dokud nezhnědnou a nezměknou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang