Tyto dýňové sušenky s cukrovou polevou milují jak děti, tak dospělí.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Doba pečení: 15 minut
- Dodatečný čas: 30 minut
- Počet porcí: 36 sušenek
Ingredience
Na sušenky
- 2 a 1/2 šálku univerzální mouky
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- 1/2 lžičky soli
- 1 a 1/2 šálku bílého cukru
- 1/2 šálku změklého másla
- 1 šálek konzervovaného dýňového pyré
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na polevu
- 2 šálky moučkového cukru
- 3 lžíce mléka
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejeme troubu na 175 °C. Vymažeme dva plechy na sušenky.
- Na výrobu sušenek smícháme ve střední míse mouku, skořici, prášek do pečiva, jedlou sodu, muškátový oříšek, hřebíček a sůl.
- V míse utřeme cukr a máslo do nadýchané pěny. Přidáme dýni, vejce a vanilku a šleháme, dokud nevznikne krém. Vmícháme směs mouky, dokud se vše nespojí. Na připravené plechy na sušenky nakapeme po lžících těsta a mírně je zploštíme.
- Pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut, dokud nejsou středy pevné. V polovině pečení vyměníme rošty. Přeneseme sušenky na drátěnou mřížku, aby vychladly na pokojovou teplotu, asi 30 minut.
- Mezitím připravíme polevu. V míse smícháme moučkový cukr, mléko, máslo a vanilku dohladka. Podle potřeby přidáme mléko, abychom dosáhli požadované konzistence.
- Vychladlé sušenky pokapeme vidličkou.