Ingredience:
- 500 g kyselého zelí
- 200 g uzeného bůčku
- 4 plátky šunky
- 60 g oleje
- 1 mrkev
- 1 cibule
- bobkový list
- tymián
- trocha bílého vína
- pepř
- sůl
Postup:
Uzený bůček vaříme, dokud nezačne měknout.
Zapékací mísu vymažeme olejem, na dno rozložíme přibližně 1/3 nachystaného zelí, poklademe je plátky šunky, přidáme tymián a pepř, překryjeme další 1/3 zelí, poklademe plátky poloměkkého uzeného bůčku, mrkví nakrájenou na kolečka a kolečky cibule.
Navrch rozmístíme zbývající zelí, polijeme vodou a vínem, přidáme bobkový list, zakryjeme a dáme péct do středně vyhřáté trouby.
Během pečení kysané zelí podléváme vodou a vínem.