Recept na dokonalou francouzskou cibulačku

PolévkyZeleninové polévky
cibulacka-recept

Francouzská cibulačka je polévková klasika, která vás zahřeje, zachutná vám, a ke které se budete vždy rádi vracet.

Jak si připravit dokonalou francouzskou cibulačku?

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Celkem: 55 minut

Ingredience

  • ½ hrnku nesoleného másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 šálky nakrájené cibule
  • 5 šálků hovězího vývaru
  • 2 lžíce sherry
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 špetka soli a pepře podle chuti
  • 4 plátky francouzského chleba
  • 4 plátky sýra
  • 2 plátky švýcarského sýra nakrájené na kostičky
  • ¼ šálku strouhaného parmezánu

Postup

  1. Máslo s olivovým olejem rozpusťte v hrnci při střední teplotě. Přidejte cibuli a průběžně ji míchejte, dokud nezměkne a nezprůsvitní. Cibule nesmí zhnědnout.
  2. Přidejte hovězí vývar, sherry a tymián. Dochuťte solí a pepřem. Nechte vařit 30 minut.
  3. Předehřejte troubu.
  4. Naberte polévku do misek vhodných k servírování v troubě a na každou položte jeden krajíc chleba (pokud chcete, můžete chléb rozlámat na kousky). Každý plátek chleba obložte plátkem sýra, 1/2 plátku švýcarského sýra nakrájeného na kostičky a 1 lžící parmezánu.
  5. Misky položte na plech a opékejte v předehřáté troubě, dokud sýr nezačne bublat a mírně zhnědne, 2 až 3 minuty.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang