Skvělý recept na super lahodnou toskánskou pochoutku. Této polévce se nedá odolat.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Doba vaření: 60 minut
- Celkem: 85 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 500 g jemné italské klobásy
- 1 a 1/4 lžičky drceného červeného pepře
- 4 plátky slaniny nakrájené na 0,5 cm kousky
- 1 velká cibule nakrájená na kostičky
- 1 lžíce mletého česneku
- 5 plechovek kuřecího vývaru
- 6 brambor nakrájených na tenké plátky
- 1 šálek husté smetany
- 1/4 svazku čerstvého špenátu bez tvrdých stonků
Postup
- Italskou klobásu a červený pepř vaříme v hrnci na středním ohni 10-15 minut, dokud se nerozpadne a nezhnědne. Necháme ji okapat a dáme stranou.
- V tomtéž hrnci na středním ohni opečeme slaninu do křupava, asi 10 minut. Vyjmeme ji a na dně hrnce necháme několik lžic omastku spolu se slaninou. Vmícháme cibuli a česnek. Vaříme asi 5 minut dokud cibule nezměkne a nezprůsvitní.
- Nalijeme kuřecí vývar do hrnce se směsí slaniny a cibule. Na prudkém ohni přivedeme k varu.
- Přidáme brambory a vaříme asi 20 minut, dokud nezměknou. Snížíme teplotu na střední a vmícháme hustou smetanu a uvařenou klobásu. Prohřejeme a těsně před podáváním vmícháme do polévky špenát.