Pokud jste si oblíbili křupavá kuřecí křidélka, zamilujete si i tento recept na křidélka Buffalo pečená v troubě. Můžete upéct větší dávku najednou, což je skvělé pro nasycení davu. A nezapomeňte k nim připravit také dip.
Ingredience
- 1,5 kg kuřecích křídel
- 1 polévková lžíce prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 2 lžičky sušeného česneku
- Buffalo omáčka
- 1/4 šálku rozpuštěného másla
- 1/4 šálku pálivé omáčky dle chuti
- 1 lžíce krystalového cukru
Postup
- Kuře důkladně osušte papírovou utěrkou. Předehřejte troubu na 200˚C. Plech s okrajem vyložte papírem a umístěte na něj drátěný rošt.
- V misce smíchejte prášek do pečiva, sůl a česnekový prášek, posypte jimi kuře a promíchejte. Kuře naaranžujte na připravený drátěný rošt.
- Kuře pečte 25 minut, pak ho otočte a pečte dalších 25 minut, nebo dokud není křupavé a propečené.
- Ve středně velké míse smíchejte ingredience na omáčku.
- Kuře vyjměte z plechu a přendejte do mísy. Kuře pokapejte omáčkou a promíchejte, aby se v omáčce obalilo.