Jak připravit omáčku Romesco? Možná vás překvapí, jak snadno a relativně rychle si tuto lahodnou omáčku připravíte s naším receptem.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Celkem: 5 minut
Ingredience
- Jedna sklenice pečených červených paprik
- ½ šálku syrových nebo pražených mandlí (nesolených)
- ¼ šálku sušených rajčat v oleji, opláchnutých a okapaných
- 2 středně velké až velké stroužky česneku, oloupané a rozčtvrcené
- 1 lžíce vinného octa
- 1 lžička uzené papriky
- ½ lžičky jemné mořské soli, podle chuti
- ¼ lžičky kajenského pepře
- ½ šálku extra panenského olivového oleje
Postup
- V mixéru nebo kuchyňském robotu smíchejte vše kromě olivového oleje. Pevně připevněte víko a mixujte, přičemž začněte na nízké otáčky a postupně zvyšujte.
- Jakmile jsou ingredience z větší části rozmixované, začněte za chodu mixéru přilévat olivový olej. Mixujte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Ochutnejte a přidejte další sůl (až ¼ čajové lžičky). Podávejte ihned nebo uchovávejte ve sklenici v chladničce po dobu 7 až 10 dní.