Pokud milujete tortilly, tento recept je přímo pro vás.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Doba vaření: 20 minut
- Počet porcí: 6
- Obtížnost: Snadné
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 kg kuřecích prsou bez kůže
- sůl a pepř
- 2 lžíce směsi koření taco nebo kajún
- 1 velká cibule nakrájená na polovinu a poté na plátky
- 1 zelená paprika zbavená semínek a nakrájená na proužky
- 1 červená paprika zbavená semínek a nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika
- 12 lžic másla na smažení
- 12 velkých moučných tortill
- 2,5 šálku strouhaného sýra
Salsa Pico de Gallo
- 12 mírně nezralých rajčat
- 3 žluté nebo červené cibule
- 2 šálky čerstvých koriandrových listů
- 2-3 papričky jalapeňos
- 1 limetka
- sůl
Postup
- Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje. Kuře posypeme solí, pepřem a kořením taco. Přidáme kuře na pánev a smažíme ho na středním ohni asi 4 minuty z každé strany dokud nebude hotové.
- Vyjmeme kuře z pánve, nakrájíme ho na kostičky a odložíme stranou.
- Do pánve na vysokém ohni přidáme zbývající 1 lžíci olivového oleje. Vhodíme cibuli a papriky a restujeme 3-4 minuty dokud papriky nezískají několik tmavě hnědých míst. Vyjmeme je a dáme stranou.
- Na samotné pánvi nebo roštu na středním ohni osmahneme 1/2 lžíce másla a položíme na ni moučnou tortillu. Poté sestavíme quesadilly tak, že na spodní tortillu položíme nastrouhaný sýr a na něj naaranžujeme kuřecí maso a vařené papriky.
- Navrch dáme ještě trochu strouhaného sýra a přiklopíme druhou tortillou.
- Když je tortilla z jedné strany zlatavá, opatrně quesadillu otočíme na druhou stranu a současně přidáme na pánev další 1/2 lžíci másla. Pokračujeme v pečení, dokud není i druhá strana zlatavá. Postup opakujeme se zbývajícími tortillami a náplněmi.
- Každou quesadillu nakrájíme a podáváme se salsou Pico de Gallo.
Salsa Pico de Gallo
- Nakrájíme stejné množství rajčat a cibule na kostičky. Koriandr nasekáme nahrubo.
- Nyní nakrájíme 1 nebo 2 jalapeňos papričky na poloviny. Lžící vyškrábneme semínka. Pokud máte rádi pálivé věci, ponecháme část bílých blan. Jalapeňos nakrájíme na velmi jemné kostičky. Nyní přidáme všechny čtyři ingredience do mísy.
- Rozkrojíme limetku napůl a vymačkáme do mísy šťávu z poloviny limetky. Posypeme solí a promícháme, dokud se nespojí. Nezapomeneme salsu ochutnat a upravit koření, případně přidat sůl nebo více nakrájených jalapeňos.