Příprava a podávání tohoto receptu na brambory je naprosto zábavné. Čerstvé bylinky, máslo a sýry jsou přesně to, co dobré brambory potřebují. Tato příloha je skvělá ke kuřecí roládě s nádivkou.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Doba pečení: 55 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 8 středně velkých brambor
- 1/2 šálku rozpuštěného másla
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2/3 šálku rozdrobeného sýru čedar
- 1/3 šálku drceného parmazánu
- 2 lžíce mleté čerstvé pažitky, šalvěje a tymiánu
Postup
- Předehřejeme troubu na 220 °C. Ostrým nožem nakrojíme každou bramboru napříč na plátky. Brambory vložíme do vymazané zapékací mísy. V malé misce smícháme máslo, sůl a pepř. Brambory pokapeme.
- Pečeme odkryté 50-55 minut dokud brambory nezměknou. V malé misce smícháme sýry s bylinkami. Brambory posypeme. Pečeme ještě asi 5 minut nebo dokud se sýr nerozpustí.
Tipy
- Tento bramborový pokrm se dobře hodí k pečenému kuřeti, sekané nebo steaku na česnekovém másle.
- Brambory můžete také zamrazit. Pokud je chcete zamrazit, zcela je zchlaďte a vložte do vzduchotěsného sáčku nebo nádoby. Pro dosažení nejvyšší kvality do připravených brambor přidejte tuk (např. máslo nebo olej). Obyčejné zmrazené brambory mohou totiž uvolňovat velké množství vody.