Toto zdravé, vegetariánské thajské zelené kari obsahuje čerstvý chřest, mrkev a špenát. Je plné chuti a dostatečně jednoduché na večeři během všedního dne.
Ingredience
- 1 šálek hnědé rýže basmati
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 malá bílá cibule
- 1 lžíce jemně nasekaného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- špetka soli
- 0,5 svazku chřestu
- 3 mrkve
- 2 lžíce thajské zelené kari pasty
- 1 plechovka kokosového mléka
- 0,5 šálku vody
- 1,5 lžičky cukru
- 2 šálky baby špenátu
- 1,5 lžičky rýžového octa
- 1,5 lžičky sójové omáčky
Postup
- Uvařte rýži, slijte a vraťte ji do hrnce. Přikryjte a nechte ji odstát, dokud nebudete připraveni ji podávat.
- Rozpalte v pánvi olej, přidejte cibuli, zázvor, česnek a sůl a za častého míchání restujte. Přidejte chřest a mrkev a restujte zhruba další 3 minuty.
- Poté přidejte kari pastu. Do pánve nalijte kokosové mléko, 0,5 šálku vody a 1,5 lžičky cukru. Směs přiveďte k varu a vařte, dokud mrkev a chřest nezměknou.
- Jakmile je zelenina uvařená, vmíchejte do směsi špenát a vařte, dokud špenát nezvadne.
- Kari stáhněte z ohně a dochuťte rýžovým octem a sójovou omáčkou. Podle chuti osolte.
- Rozdělte rýži a kari do misek a podle potřeby ozdobte nasekaným koriandrem.