Velké, lahodné a nadýchané palačinky z mandlové mouky se připravují velmi snadno. Těsto se snadno mísí a velmi snadno se s ním pracuje.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba vaření: 15 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 10 palačinek

Ingredience

  • 3 velká vejce
  • 2 lžíce vanilkového extraktu
  • 1/2 šálku plnotučného mléka
  • 1/2 lžičky glyceritu stévie (odpovídá asi 2,5 lžíce cukru)
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 šálky blanšírované jemně mleté mandlové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • avokádový olej ve spreji

Postup

  1. Ve středně velké míse vyšleháme vejce, vanilku, mléko, stévii a sůl.
  2. Postupně zašleháme mandlovou mouku. Trpělivě šleháme, dokud nebude hmota hladká a bez hrudek.
  3. Nakonec zašleháme jedlou sodu.
  4. Rozehřejeme nepřilnavou pánvičku s dvojitým hořákem na střední teplotu. Postříkáme ji olejem. Pomocí lžíce vyklopíme palačinky na pánvičku.
  5. Palačinky děláme asi 3 minuty z každé strany dokud nejsou nafouklé, zlatohnědé a propečené.

Tipy

  1. Místo oleje můžete na vymazání pánve použít máslo.
  2. Místo plnotučného mléka můžete použít hustou smetanu.
  3. Zbylé palačinky vydrží v lednici ve vzduchoprázdné nádobě až 4 dny. Před uložením do lednice je však nechte zcela vychladnout. Můžete je také zamrazit.
  4. Palačinky podávejte s vaším oblíbeným sirupem, rozpuštěnou hořkou čokoládou, arašídovým máslem, borůvkovým nebo jahodovým džemem. Ozdobit je můžete šlehačkou a navrch nasypat kousky hořké čokolády.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang