Recept na báječné pečené žebírko

Hlavní jídlaMaso
pecene-zebirko-recept

Chcete mít perfektně středně propečená žebírka? S pomocí tohoto receptu s využitím jednoduché metody to pro vás bude hračka.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 2 hodiny 20 minut
  • Další: 2 hodiny
  • Celkem. 4 hodiny 30 minut

Ingredience

  • 1 pečené žebro (4 kg)
  • ¼ šálku nesoleného másla, změklého
  • 1 lžíce čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžička provensálských bylinek
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Pečené žebro položte na talíř a nechte 2 až 4 hodiny odležet při pokojové teplotě.
  2. Předehřejte troubu na 260 °C.
  3. V míse smíchejte máslo, pepř a provensálské bylinky; promíchejte, dokud se dobře nespojí. Máslovou směs rovnoměrně rozetřete po celé pečeni. Pečeni vydatně osolte.
  4. Pečte čtyřkilovou pečeni v předehřáté troubě po dobu 20 minut.
  5. Vypněte troubu a nechte pečeni v troubě se zavřenými dvířky 2 hodiny.
  6. Vyjměte pečeni z trouby, nakrájejte ji na plátky a podávejte.

Kategorie:

Hlavní jídla | Maso
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang