Tyto krémové sýrové rolky lze připravit předem a nakrájet je těsně před podáváním, takže máte dostatek času na přípravu jiných věcí. Vyzkoušejte také rolky California sushi, které obzvláštní každou hostinu.
Příprava
- Příprava: 20 minut + chlazení
- Počet porcí: cca. 48 rolek
Ingredience:
- 1 balení změklého smetanového sýru
- 1 šálek strouhaného sýru čedar
- 1 šálek zakysané smetany
- 1 plechovka nakrájených zralých oliv
- 1 plechovka nasekaných zelených chilli papriček
- 1/2 šálku nasekané zelené cibule
- česnekový prášek dle chuti
- kořeněná sůl dle chuti
- 5 moučných tortill
- salsa (volitelné)
Postup
- Vyšleháme smetanový sýr, čedar a zakysanou smetanu, dokud se nespojí. Vmícháme olivy, zelené chilli papričky, cibuli a koření.
- Rozetřeme na tortilly a pevně je srolujeme. Každou zabalíme do igelitu a konce zavineme tak, aby se utěsnily. Uložíme na několik hodin do ledničky.
- Rozbalíme. Zubatým nožem nakrájíme na plátky. Pokud chceme, můžeme podávat se salsou.
Tipy
- Můžeme si udělat rolky den dopředu? Ano! Příprava rolek až 24 hodin předem je skvělý způsob, jak ušetřit čas v den oslavy.
- Jak zabránit tomu, aby se tortillové rolky nerozmočily? Aby se tortillové rolky nerozmočily, nezapomeňte přesně odměřit zakysanou smetanu. Pokud jí dáte do hrnku příliš mnoho, bude náplň kapat a tortilla bude rozmočená. Nevynechejte ani fólii – je to nejlepší způsob, jak zabránit rozmočení rolky.
- Jak dlouho rolky vydrží? Zbylé rolky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, ale ne příliš dlouho. Nejchutnější je zkonzumovat je do jednoho nebo dvou dnů. Pokud budete čekat déle, mohou se rozmočit.