Speciální vybavení, které budete k tomuto receptu potřebovat, je udírna.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Doba uzení: 90 minut
  • Počet porcí: 12
  • Náročnost: Snadné

Ingredience

  • 2 filety z lososa včetně kůže

Na marinádu

  • 250 ml sójové omáčky
  • 125 ml olivového oleje
  • 8-10 jemně nasekaných stroužků česneku
  • 1 ks jemně nasekaného zázvoru
  • 2 lžíce cukru
  • 1 rozčtvrcený citrón

Postup

  1. Filety z lososa důkladně umyjeme a vložíme do pánve.
  2. Ve velké míse smícháme sójovou omáčku, olivový olej, česnek, zázvor a cukr a dobře promícháme. Filety přelijeme marinádou a dáme na 4-6 hodin do ledničky.
  3. Vložíme lososa do udírny a udíme 60-90 minut nebo dokud se ryba pěkně „nerozplácne“. Pokud je ryba bez kůže, připravujeme ji na fólii.
  4. Podáváme s čerstvě vymačkanou citrónovou šťávou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang