Tento sendvič s názvem Monte Cristo s plátky šunky, krůtího masa a švýcarského sýra je namočený ve směsi vajec a mléka a usmažený dozlatova. Je to teplá alternativa k běžnému obědu nebo svačině. Vyzkoušejte ho s marmeládou z lesních plodů jako přílohou.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Doba vaření: 15 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 1
Ingredience
- 2 plátky chleba
- 1 lžička majonézy
- 1 lžička připravené hořčice
- 2 plátky vařené šunky
- 2 plátky vařeného krůtího masa
- 1 plátek švýcarského sýra
- 1 vejce
- 1/2 šálku mléka
Postup
- Jeden krajíc chleba namažeme majonézou. Na jednu stranu druhého plátku chleba naneseme hořčici a na ni střídavě plátky šunky, krůtího masa a švýcarského sýra. Sendvič uzavřeme prvním plátkem chleba majonézou dolů.
- V mělké misce rozšleháme vejce a mléko dokud se dobře nespojí. Lehce vymažeme malou pánev na středním ohni.
- Ponoříme sendvič do vaječné směsi tak, aby se obalil z obou stran. Přendáme sendvič na rozpálenou pánev a opečeme ho z obou stran dozlatova tak, aby se sýr roztavil. Podáváme horké.