Avokádový toast s vejcem tvoří dokonalou snídani. A dokonalý avokádový toast začíná dobrým chlebem. Vícezrnný nebo celozrnný chléb dodá avokádovému toustu další chuť a vlákninu navíc. Jen se ujistěte, že je chléb nakrájený na dostatečně silné plátky, aby udržel všechny přílohy.
Ingredience
- ¼ avokáda
- ¼ lžičky mletého pepře
- ⅛ lžička sušeného česneku
- 1 plátek celozrnného chleba, opečený
- 1 volské oko
- 1 lžička chilli omáčky (volitelně)
- 1 lžíce nasekané šalvěje (nepovinné)
Postup
- V malé misce smíchejte avokádo, pepř a česnekový prášek a jemně rozmačkejte do kašovité konzistence.
- Na opečený chléb namažte avokádovou směs a položte vejce.
- Podle chuti dozdobte chilli omáčkou a šalvějí.