haley-owens-vpxsgy_63ds-unsplash

Dýňová buchta s tvarohovou polevou je tou nejlepší podzimní pochoutkou. Ale klidně si ji můžete dát po celý rok. Navíc se dá naplnit i do formiček na muffiny, které můžete po upečení s dětmi ozdobit.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 a 2/3 šálku cukru
  • 1 šálek kanolového oleje
  • 1 plechovka dýně
  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli

Na krém:

  • 170 g mascarpone
  • 2 šálky moučkového cukru
  • 1/4 šálku změklého másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 až 2 lžíce mléka

Postup

  1. Rozšlehejte vejce, cukr, olej a dýni, dokud se dobře nespojí.
  2. Smíchejte mouku, skořici, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a postupně přidávejte do dýňové směsi.
  3. Vzniklé těsto nalijte na plech nebo rozdělte do muffinových formiček a pečte při 180 °C 25–30 minut.
  4. Nechte úplně vychladnout.
  5. Na polevu vyšlehejte v malé misce mascarpone, moučkový cukr, máslo a vanilku. Přidejte tolik mléka, abyste dosáhli roztíratelné konzistence. Polevu rozetřete na buchtu. Uchovávejte v chladničce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang