Připravte si tyto snadné hovězí burritos jako jednoduchou večeři uprostřed týdne. Masová náplň je také skvělá do křupavých tacos nebo jako snadné chilli con carne s rýží.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Doba vaření: 30 minut
- Obtížnost: Snadné
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 4 stroužky česneku nasekaného na jemno
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce mletého koriandru
- špetka kajúnského pepře
- 1 lžička sušeného oregana
- 500 g mletého hovězího masa
- špetka zlatého cukru krupice
- 1 lžíce vinného nebo jablečného octa
- 400 g (plechovka) nakrájených rajčat
- 400 g (plechovka) černých nebo ledvinových fazolí s vodou z plechovky
- 8 moučných nebo kukuřičných tortill
- 500 g vařené rýže
- nakrájené avokádo nebo quacamole (k servírování)
- nakrájená rajčata a hlávkový salát (k servírování)
- zakysaná smetana (k servírování)
- nakrájená červená cibule a červená chilli paprička (k servírování)
- nastrouhaný čedar (k servírování)
- půlka limetky (k servírování)
Postup
- Na velké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej. Cibuli smažíme 8 minut, poté přidáme česnek, koření a oregano a vaříme 1 minutu. Rozdrobíme mleté maso a za stálého míchání vaříme asi 5 minut dokud maso nezhnědne. Vmícháme cukr a necháme 1 minutu odstát, následně zastříkneme octem a přisypeme rajčata.
- Povaříme 5 minut a poté přidáme fazole a vodu z plechovky. Dochutíme, promícháme a vše vaříme 20 minut dokud hovězí maso nezíská hustou omáčku. Omáčku lze připravit až 2 dny předem, vychladit a ohřát s trochou vody nebo zmrazit na 6 měsíců.
- Pro přípravu burritos ohřejeme tortilly podle návodu na obalu. Na každou tortillu dáme trochu rýže a hovězí omáčky a posypeme ji libovolnými ingrediencemi (viz. výše). Konce přeložíme a srolujeme, aby se utěsnily. Můžeme je také zabalit do fólie. Jíme ihned.