Příprava
- Příprava: 25 minut
- Doba vaření: 60 minut
- Počet porcí: 12
Ingredience
- 1 balení těstovin na lasagne
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 500 g čerstvých hub nakrájených na plátky
- 3/4 šálku nakrájené zelené papriky
- 3/4 šálku nakrájené cibule
- 3 stroužky umletého česneku
- 2 sklenice omáčky na těstoviny
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 balení polotučného sýra ricotta
- 4 šálky strouhaného sýra mozzarella
- 2 vejce
- 1/2 šálku strouhaného parmazánu
Postup
- Vaříme těstoviny na lasagne ve velkém hrnci s vroucí vodou 10 minut nebo dokud nejsou al dente. Propláchneme je studenou vodou a necháme okapat.
- Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Přidáme houby, zelenou papriku, cibuli a česnek. Vaříme a mícháme asi 5 minut, dokud vše nezměkne. Vmícháme omáčku na těstoviny a bazalku a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 15 minut.
- Zatímco se omáčka vaří, smícháme ve střední míse ricottu, 2 šálky sýra mozzarella a vejce.
- Předehřejeme troubu na 175 °C a vymažeme si pekáč.
- Na dno připravené zapékací misky rozetřeme 1 šálek uvařené rajčatové omáčky. Položíme polovinu lasagnových těstovin a na ně navrstvíme polovinu směsi ricotty, omáčky a parmazánu. Navrch dáme zbývající 2 šálky mozzarelly.
- Pečeme v předehřáté troubě odkryté 40 minut. Před podáváním necháme 15 minut odstát.