Zkuste vyměnit tradiční paellu z mořských plodů za verzi s kuřecím masem a chorizem, výsledkem je vydatná rodinná večeře.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 kuřecí prsa nakrájená na kousky
- 2 malé cibule
- 1 stroužek česneku
- 140 g choriza
- 1 lžička kurkumy
- špetka šafránu
- 1 lžička papriky
- 300 g kulatozrnné rýže
- 850 ml vývaru
- 200 g mraženého hrášku
- 1 citron
- ½ malého svazku petrželky
Postup
- Na hluboké pánvi rozpalte olivový olej. Kuře opečte po celém povrchu a vyjměte z pánve.
- Snižte teplotu na minimum, přidejte cibuli a pomalu ji duste do změknutí.
- Pak přidejte česnek a chorizo a smažte.
- Vmíchejte koření a poté přisypte rýži. Asi 2 minuty míchejte, aby se rýže obalila v oleji a koření, a pak přilijte vývar.
- Přiveďte k varu, vraťte kuře do pánve a za občasného míchání vařte asi 20 minut.
- Přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut, dokud se rýže neuvaří a kuře nezměkne.
- Můžete dochutit citronem a petrželkou.