Rychlý a snadný recept na chřest. Uvařte ho a poté jej obalte olivovým olejem, parmazánem a citronovou kůrou.
Ingredience
- 1 svazek chřestu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
- 1 lžička citronové kůry
- sůl a mletý černý pepř
Postup
- Přiveďte k varu vodu na blanšírování.
- Zatímco se voda ohřívá, připravte chřest. Důkladně ho opláchněte a odlomte tvrdou bílou spodní část. Chřest nakrájejte mírně šikmo na menší kousky.
- Vložte chřest do vroucí vody, snižte teplotu a vařte 2 minuty na mírném plameni. Horkou vodu slijte.
- Ještě horký chřest promíchejte s olivovým olejem, parmezánem a citronovou kůrou. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte teplý nebo při pokojové teplotě.