Tento salát z quinoy je osvěžující, křehký a lahodný. Trochu připomíná tabouleh, libanonský salát s bylinkami, rajčaty a bulgurem.
Ingredience
- 1 šálek quinoy
- 2 šálky vody
- 1 plechovka cizrny
- 1 okurka
- 1 červená paprika
- 1 červené cibule
- 1 svazek petrželky
- ¼ šálku olivového oleje
- ¼ šálku citronové šťávy
- 1 lžíce vinného octa
- 2 stroužky česneku
- ½ lžičky jemné mořské soli
- černý pepř
Postup
- Uvařte quinou a nechte 5 minut odpočívat.
- Vedle v míse smíchejte cizrnu, okurku, papriku, cibuli a petrželku. Odložte stranou.
- V malé misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, ocet, česnek a sůl. Šlehejte, dokud se nespojí.
- Jakmile quinoa z větší části vychladne, přidejte ji do servírovací mísy a pokapejte dresinkem. Promíchejte, dokud se směs důkladně nespojí. Podle chuti dochuťte černým pepřem a v případě potřeby přidejte špetku soli.