Připravte si dokonalé brambory – křupavé na povrchu a měkké uprostřed.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Doba vaření: 80 minut
  • Obtížnost: Snadné
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 lžičky olivového oleje
  • 4 velké brambory na pečení
  • 200 ml zakysané smetany
  • 50 g nastrouhaného čedaru (volitelné)
  • 4 křupavé plátky slaniny nakrájené na kousky (volitelné)
  • 4 jarní cibulky nakrájené na tenká kolečka (volitelné)

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 220 °C (horkovzdušnou) nebo 200 °C (plynovou). Brambory potřeme olivovým olejem a položíme na horní polici trouby. Pečeme 20 minut.
  2. Ztlumíme troubu na 190 °C, resp. na 170 °C a pečeme 45 minut až 1 hodinu, dokud nebude slupka křupavá a dužina měkká.
  3. Na každé bramboře uděláme křížek, stlačíme boky a přidáme zakysanou smetanu a oblíbené zálivky nebo ozdoby.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang