Ty nejlepší měkké sušenky z ovesných vloček s rozinkami. Tento recept se skládá z hnědého cukru, vanilky, skořice, ovesných vloček, sladkých rozinek a tajné přísady a má úžasnou chuť i strukturu. Vaše rodina si tyto snadné ovesné sušenky zamiluje.
Ingredience
- 230 g másla
- 200 g hnědého cukru
- 50 g krystalového cukru
- 2 vejce
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1 lžíce melasy
- 188 g mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 a 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky soli
- 240 g ovesných vloček
- 140 g rozinek
- volitelně: 64 g nasekaných opražených vlašských ořechů
Postup
- Vyšlehejte změklé máslo a oba cukry do hladka. Přidejte vejce a míchejte, dokud se nespojí. Přidejte vanilku a melasu a opět promíchejte.
- V jiné míse smíchejte mouku, jedlou sodu, skořici a sůl. Přidejte ke směsi s máslem a spojte. Nakonec přidejte ovesné vločky, rozinky a vlašské ořechy. Těsto nechte 30 až 60 minut chladit v lednici.
- Předehřejte troubu na 180 °C. Dva velké plechy vyložte pečicím papírem a odložte je stranou.
- Z těsta vyválejte kuličky a poskládejte je na plechy. Pečte 12 až 14 minut, dokud nebudou po stranách lehce zhnědlé. Vyjměte je z trouby a nechte 5 minut vychladnout na plechu, než je přenesete na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.