ovesne_susenky

Ty nejlepší měkké sušenky z ovesných vloček s rozinkami. Tento recept se skládá z hnědého cukru, vanilky, skořice, ovesných vloček, sladkých rozinek a tajné přísady a má úžasnou chuť i strukturu. Vaše rodina si tyto snadné ovesné sušenky zamiluje.

Ingredience

  • 230 g másla
  • 200 g hnědého cukru
  • 50 g krystalového cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 lžíce melasy
  • 188 g mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 a 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky soli
  • 240 g ovesných vloček
  • 140 g rozinek
  • volitelně: 64 g nasekaných opražených vlašských ořechů

Postup

  1. Vyšlehejte změklé máslo a oba cukry do hladka. Přidejte vejce a míchejte, dokud se nespojí. Přidejte vanilku a melasu a opět promíchejte.
  2. V jiné míse smíchejte mouku, jedlou sodu, skořici a sůl. Přidejte ke směsi s máslem a spojte. Nakonec přidejte ovesné vločky, rozinky a vlašské ořechy. Těsto nechte 30 až 60 minut chladit v lednici.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C. Dva velké plechy vyložte pečicím papírem a odložte je stranou.
  4. Z těsta vyválejte kuličky a poskládejte je na plechy. Pečte 12 až 14 minut, dokud nebudou po stranách lehce zhnědlé. Vyjměte je z trouby a nechte 5 minut vychladnout na plechu, než je přenesete na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang