Tento recept na čerstvé tzatziky oživí každé letní jídlo. Je bohatý, krémový a plný čerstvých bylinek, vynikající na pita chléb, grilovanou zeleninu, sendviče a další.
Ingredience
- ½ šálku jemně nastrouhané okurky
- 1 kelímek hustého plnotučného řeckého jogurtu
- 1 lžíce citronové šťávy
- ½ lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 stroužek česneku, utřený
- ¼ lžičky mořské soli
- 1 lžíce nasekaného kopru
- 1 lžíce nasekané máty, nepovinně
Postup
- Okurku položte na utěrku a jemně z ní vymačkejte trochu přebytečné vody.
- Ve středně velké míse smíchejte okurku, jogurt, citronovou šťávu, olivový olej, česnek, sůl, kopr a případně mátu.
- Chlaďte.