Snadné domácí chilli, které se skvěle hodí ke kukuřičnému chlebu nebo kukuřičným lupínkům jako chilli koláč. Vhodné je použít pikantní fazole pinto.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Doba vaření: 20 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 nakrájená cibule
- 1 plechovka dušených rajčat
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 1 plechovka ledvinových fazolí
- 1,5 šálku vody
- špetka chilli
- špetka česnekového prášku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velkém hrnci na středním plameni smícháme hovězí maso s cibulí a restujeme, dokud maso nezhnědne a cibule nezměkne. Přidáme dušená rajčata i se šťávou, rajčatovou omáčku, fazole a vodu.
- Podle chuti dochutíme chilli, česnekovým práškem, solí a mletým černým pepřem. Přivedeme k varu, snížíme teplotu na minimum, přikryjeme a necháme 15 minut vařit.