Toto je skutečný recept od bývalého zaměstnance oblíbené drive-in restaurace. Křupavé obalené cibulové kroužky jako od profesionála. Podávejte je s domácím kečupem.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Doba vaření: 3 minuty
- Celkem: 18 minut
- Počet porcí: 3
Ingredience
- 1 velká cibule nakrájená na plátky
- 1 a čtvrt šálku hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 1 vejce
- 1 šálek mléka nebo podle potřeby
- 3/4 šálku suché strouhanky
- kořeněná sůl dle chuti
- 250 ml oleje na smažení nebo podle potřeby
Postup
- Olej ve fritéze rozehřejeme na 185 °C.
- Cibuli nakrájíme na kolečka a dáme stranou. V malé misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Ponoříme plátky cibule do moučné směsi, dokud nejsou všechny obalené, pak je dáme stranou. Do moučné směsi vidličkou zašleháme vejce a mléko. Ponoříme kolečka do mouky, aby se obalily v těstě, a poté je necháme okapat, dokud těsto nepřestane kapat. Na talíř nebo mělkou misku rozprostřeme strouhanku. Kroužky vkládáme jeden po druhém do strouhanky tak, abychom je obalili.
- Smažíme kroužky po několika kusech 2-3 minuty nebo dozlatova. Vyjmeme je na papírovou utěrku a necháme okapat. Dochutíme kořenící solí a podáváme.