Nejlepší recept na rýžový pudink, který zachutná všem. Pro krémovější pudink je vhodné použít krátkozrnnou nebo střednězrnnou rýži. Pokud chcete, můžete pudink posypat muškátovým oříškem nebo skořicí.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Doba vaření: 20 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 3/4 šálku nevařené bílé rýže
- 2 šálky mléka
- 1/3 šálku bílého cukru
- 1/4 lžičky soli
- 1 rozšlehané vejce
- 2/3 šálku zlatých rozinek
- 1 lžíce másla
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
- V hrnci přivedeme k varu 1,5 šálku vody. Do vroucí vody vmícháme rýži. Snížíme teplotu na minimum, přikryjeme a vaříme 20 minut.
- V čistém hrnci smícháme 1,5 šálku uvařené rýže, 1,5 šálku mléka, cukr a sůl. Vaříme na mírném ohni zhruba 15-20 minut, dokud není rýže hustá a krémová. Vmícháme zbývající polovinu šálku mléka, rozšlehané vejce a rozinky. Za stálého míchání vaříme ještě 2 minuty. Odstavíme z ohně a vmícháme máslo a vanilku.
Tip
Tento recept lze připravit také s umělým sladidlem místo cukru. Použijte 1/3 množství. Je to snadný způsob, jak si vychutnat tento skvělý krémový recept, ale snížit množství cukru a kalorií.