lehky-kureci-salat-recept

Kuřecí salát představuje skvělý tip na chutnou, lehkou a zdravou večeři, kterou si navíc připravíte snadno a během okamžiku.

Ingredience na kuře

  • 10 snítek petrželky
  • 2 větvičky čerstvého tymiánu
  • 1 malá cibule, rozpůlená
  • 1 malá mrkev, rozpůlená
  • 1 stonek celeru, rozpůlený
  • 1,35 kg kuřecích prsíček s kostí a odřezaným tukem
  • 1,5 l kuřecího vývaru, domácího nebo konzervovaného s nízkým obsahem sodíku
  • Čerstvě mletý černý pepř

Ingredience na salát

  • Kuřecí prsa
  • 1 stonek celeru nakrájený na 0,5 cm kostičky
  • 4 jarní cibulky, ořezané a nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžičky scezené čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 250 ml hotové nebo domácí majonézy
  • 2 lžíce jemně nasekané petrželky
  • 1 1/2 lžičky jemně nasekaného čerstvého estragonu nebo čerstvého kopru

Postup

  1. Petržel, tymián, cibuli, mrkev, celer a kuřecí prsa dejte do středně velkého hrnce. Snižte teplotu na velmi nízkou a přiklopte. Kuře vařte 20 minut. Odstavte hrnec z ohně, odkryjte a nechte kuře 30 minut chladnout v tekutině.
  2. Přeneste kuře na prkénko a tekutinu dejte stranou. Vykostěte kuře, stáhněte z něj kůži a maso nakrájejte na 2,5 cm kostky. Kosti a kůži vyhoďte.
  3. V míse smíchejte kuřecí maso, celer, jarní cibulku a bylinky. Odstavte stranou.
  4. V malé misce vyšlehejte majonézu, citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř podle chuti. Přidejte ke kuřecímu masu a jemně promíchejte, dokud se nespojí. Uchovávejte v chladničce, dokud nebude připraveno k podávání.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang