Nejlepší základní recept na omeletu

Slané receptySnackySnídaně
zakladni-omeleta-recept

Připravte si omeletu podle našeho jednoduchého receptu a přidejte náplň podle vlastního výběru – oblíbený je strouhaný sýr, šunka, čerstvé bylinky, houby nebo třeba uzený losos.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 10 minut

Ingredience

  • 3 rozšlehaná vejce
  • 1 lžička slunečnicového oleje
  • 1 lžička másla

Postup

  1. Rozšlehaná vejce dobře osolte a opepřete. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a máslo na středně nízké teplotě, dokud se máslo nerozpustí a nezpění.
  2. Nalijte vejce na pánev, mírně ji nakloňte z jedné strany na druhou, aby se vejce mohla vířit a zcela pokrýt povrch pánve. Směs nechte asi 20 sekund vařit a poté stěrkou vyškrábněte uprostřed čáru.
  3. Znovu pánev nakloňte, aby se opět naplnila tekutým vejcem. Postup opakujte ještě jednou nebo dvakrát, dokud vejce neztuhne.
  4. V této fázi můžete omeletu naplnit čímkoli, co máte rádi – dobře se hodí strouhaný sýr, plátky šunky, čerstvé bylinky, smažené houby nebo uzený losos. Náplň rozprostřete na horní část omelety a stěrkou omeletu opatrně přeložte napůl. Přesuňte na talíř a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang