Šišky, nebo i donuty jsou snad již tradiční stálicí každé babiččiny kuchyně. Zkuste je připravit podle tohoto chutného receptu se skořicí a potěšte jimi celou domácnost.
Ingredience
- 1 balení tofu natural
- 1 lžíce medu
- 1 lžička řepkového oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 90 g špaldové mouky
- 1/2 balení prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- špetka soli
- 60 ml javorového sirupu
- 20 g třtinového cukru
- 1 lžíce mleté skořice
Postup
- Tofu najemno rozmixujeme společně s medem, olejem a vanilkovým extraktem.
- V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl a tuto směs přidáme k tofu směsi.
- Důkladně promícháme, dokud nám nevznikne jednolité těsto.
- Vymazaný plech na donuty naplníme těstem do 3/4 objemu formiček.
- Pečeme 15-20 minut při 180 °C.
- Donuty namáčíme do javorového sirupu a obalujeme v cukru smíchaném se skořicí.
- Po pár minutách je obalíme v druhé vrstvě cukru a skořice.