Pečená mrkev chutná opravdu výborně. Připravte si ji snadno a rychle s lahodným kořením a vychutnejte si ji třeba s masitými pokrmy.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 30 minut
Ingredience
- 12 mrkví
- 3 lžíce kvalitního olivového oleje
- 1 a 1/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 2 lžíce mletého čerstvého kopru nebo petrželky
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Hlavní kořen s postranními kořeny očistěte a okrájejte.
- Pokud je mrkev silná, rozkrojte ji podélně napůl, pokud ne, nechte ji vcelku. Mrkev nakrájejte šikmo na 1,5 cm silné plátky. Vhoďte je do mísy s olivovým olejem, solí a pepřem. Přeneste je na plech v 1 vrstvě a pečte v troubě 20 minut, dokud nezhnědnou a nezměknou.
- Posypejte mrkev mletým koprem nebo petrželkou, podle chuti okořeňte a můžete podávat.