zakladni-recept-vafle

Vafle miluje snad každý. Představují lahodnou snídani a dají se připravit se šlehačkou, nutellou nebo třeba ovocem. Naučte se snadný a rychlý recept na vafle, který si jistě oblíbíte.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 45 minut

Ingredience

  • 4 velká vejce
  • 300 g hladké mouky
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky krupicového cukru
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 600 ml polotučného mléka

Postup

  1. Vaflovač zahřejte podle pokynů výrobce. Vyšlehejte bílky do tuhých špiček. V samostatné velké míse smíchejte mouku, sodu, moučkový cukr a špetku soli.
  2. Uprostřed udělejte důlek a přidejte žloutky a rozpuštěné máslo. Začněte míchat metlou; pokračujte ve šlehání a pomalu přidávejte mléko, dokud nezískáte hladké a husté těsto. Kovovou lžící opatrně vmíchejte sníh z bílků.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vlijte naběračkou do vaflovače a pečte 5 minut nebo podle pokynů výrobce. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto, a hotové vafle průběžně pokládejte na plech.
  4. Jakmile jsou všechny vafle hotové, přeneste je na 5 minut do trouby, aby se prohřály a křupaly. Podávejte se sladkými nebo slanými přílohami.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang