Kuřecí polévka je nejen vydatným a chutným jídlem, ale také téměř univerzálním domácím lékem na celou řadu neduhů. Naučte se ji s námi připravit snadno a rychle.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 50 minut
- Celkem. 55 minut
Ingredience
- Kostra a zbytky masa z pečeného kuřete
- 4 šálky kuřecího vývaru
- 2 střední mrkve nakrájené na kolečka
- 2 řapíky celeru nakrájené na plátky
- 1 střední cibule, nakrájená na kousky
- 1 bobkový list
- 1/2 šálku bílé rýže
- 2 lžíce nasekané petrželky
- Sůl
Postup
- Kuřecí maso a kosti vložte do velkého hrnce. Zalijte vývarem a 4 šálky vody. Přiveďte k varu na středním plameni, snižte teplotu a vařte 20 minut. Z vývaru podle potřeby naběračkou slijte pěnu nebo tuk.
- Kuře vyjměte kleštěmi a dejte jej stranou, aby vychladlo. Do vývaru přidejte mrkev, celer, cibuli a bobkový list, znovu přiveďte k varu a vařte, dokud zelenina není zhruba napůl uvařená.
- Vmíchejte rýži (aby se nepřichytila ke dnu) a vařte, dokud nejsou zrnka al dente, 10 až 12 minut.
- Mezitím okrájejte maso z kuřecí kostry.
- Když je rýže hotová, přidejte maso do vývaru a vařte, dokud se neprohřeje, asi 1 minutu. Vmíchejte petrželku a dochuťte 1/2 lžičky soli nebo více, podle chuti. Podávejte horké.