Jaký je klíč k vynikající whiskey sour? Správná rovnováha. Tento recept na whiskey sour má všechny správné proporce – svěžest díky citrónové šťávě, hřejivost díky květinovému bourbonu a sladkost díky cukrovému sirupu.
Proto tento osvěžující koktejl není ani přeslazený ani příliš ostrý. Použití čerstvě vymačkané šťávy je zásadní, protože látky, které jsou obsaženy v lahvích ve tvaru ovoce se s tím ani zdaleka nedají srovnávat.
Pokud nemáte k dispozici citrón, můžete použít limetku (případně také kombinaci obou). Koktejl podávejte s ledem a s ozdobou v podobě pomerančového plátku nebo třešní Maraschino napíchnuté na koktejlovém napichovátku.
Co budete potřebovat
- Koktejlový šejkr
- Hawthorne sítko
- Odšťavňovač na citróny
- Formu na led
- Koktejlové napichovátko
Ingredience (na 1 koktejl)
- 60 ml bourbonu
- 20 ml čerstvé citrónové šťávy
- 20 ml cukrového sirupu
- pomerančový plátek na ozdobu
- třešeň na ozdobu
Příprava
- Smícháme bourbon, citrónovou šťávu a sirup v koktejlovém šejkru.
- Šejkr naplníme ledem, přikryjeme a protřepáváme asi 20 sekund, dokud není šejkr studený.
- Koktejl scedíme přes sítko Hawthorne nebo děrovanou lžící do sklenice naplněné ledem. Ozdobíme pomerančem a třešní.