Je něco lepšího než opečený, křupavý sendvič s masovými kuličkami? Šťavnaté, křehké masové kuličky dušené v omáčce marinara, plněné do česnekových housek, posypané mozzarellou a opečené na pánvi se skvěle hodí i pro větší počet lidí. Naučíme vás, jak snadné může být připravit domácí street food.
Ingredience
- 500 g mletého masa
- 200 g klobásy
- 1/3 šálku petrželky, jemně nasekané
- 4 stroužky česneku, nasekané nahrubo
- 1/2 šálku strouhanky
- 1 vejce
- 3/4 šálku nastrouhaného parmezánu
- 1 lžička soli
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
- 3 šálky omáčky marinara
- 6 bagetek dle chuti
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky sušeného česneku
- strouhaná mozzarella dle chuti
Postup
- Do velké mísy dejte hovězí maso, klobásu, petržel, sekaný česnek, strouhanku, vejce, parmazán, sůl a pepř.
- Rukama propracujte tyto ingredience a poté ze směsi vyválejte 24 karbanátků.
- Přidejte marinaru a masové kuličky do velkého hrnce a přiveďte k mírnému varu. Přikryjte pokličkou a vařte 10 minut. Poté odklopte a vařte dalších 10 minut.
- Zatímco se masové kuličky vaří, potřete vnitřek bagetek olivovým olejem a posypte je česnekem.
- Bagetky rozložte na plech, do každé přidejte 4 masové kuličky a zasypejte mozzarellou.
- Nechte zapéct, dokud se sýr nerozpustí.