Tradiční tortilly – kdo by je nemiloval? Ty domácí jsou mnohem lepší než kupované v obchodě. Určitě však nenahrazujte sádlo rostlinným olejem nebo ztuženým tukem.
Ingredience
- 4 šálky hladké mouky
- 1 lžička soli
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce sádla
- 1,5 šálku vody
Postup
- Mouku, sůl a prášek do pečiva prošlehejte v míse.
- Prsty vmíchejte sádlo, přidejte vodu a míchejte, dokud se těsto nespojí.
- Přeneste ho na lehce pomoučněný povrch a několik minut hněťte, dokud nebude hladké a pružné. Těsto rozdělte na 24 stejných dílů a každý díl rozválejte do kuličky.
- Rozpalte velkou pánev na středně silném ohni.
- Pomocí dobře pomoučněného válečku rozválejte kuličku těsta na tenkou kulatou tortillu.
- Vložte ji na rozpálenou pánev a opékejte, dokud nezačne bublat a nezezlátne. Pak ji obraťte a pokračujte ve smažení, dokud nezezlátne i z druhé strany.