Recept na rajčatovo-bazalkovou omáčku

Hlavní jídlaOmáčkyRajská omáčka
rajcatova-omacka

Vynikající rajčatovo-bazalkovou omáčkou můžete doprovodit například špagetami nebo jinými těstovinami. Připravíte ji snadno, rychle, a z několika málo ingrediencí.

Příprava

  • Příprava. 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 15 minut

Ingredience

  • Olivový olej (1 lžíce)
  • Drcený česnek (1 stroužek)
  • Nakrájená rajčata (1 plechovka)
  • Zeleninový vývar v kostce (1/2 rozdrcené kostky)
  • Rajský protlak (1 lžíce)
  • Cukr (1 lžička)
  • Bazalkové lístky

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte stroužek česneku a 1 minutu jemně smažte.
  2. Přisypte nakrájená rajčata, zeleninový bujón, rajčatový protlak a cukr a přiveďte k varu. Snižte teplotu a za občasného míchání vařte odkryté 5 minut.
  3. Na závěr natrhejte několik lístků bazalky a vmíchejte je do omáčky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang