Černé fazole patří mezi oblíbené luštěniny, které si můžete připravit různými způsoby. Například s rýží a zeleninou, jak ukazuje náš dnešní snadný a rychlý recept.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 30 minut
Ingredience
- Olivový olej (1 lžička)
- Nakrájená cibule (1 ks)
- Drcený česnek (2 stroužky)
- Nevařená bílá rýže (3/4 šálku)
- Zeleninový vývar (1 a 1/2 šálku)
- Drcený kmín (1 lžička)
- Kajenský pepř (1/4 lžičky)
- Černé fazole v plechovce (3 a 1/2 hrnku)
Postup
- V hrnci rozpalte olej a snižte plamen na polovinu. Přidejte cibuli a česnek a vařte 4 minuty. Vmíchejte rýži a vařte další 2 minuty.
- Přidejte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Přiklopte, snižte plamen a vařte dalších 20 minut
- Vmíchejte fazole, kmín a kajenský pepř, důkladně ohřejte a můžete podávat.