pinto-fazole-recept

Jakmile se jednou naučíte připravovat fazole pinto, obyčejné fazole z plechovky už vám nikdy nezachutnají. Možná vás překvapí, jak snadný, tento recept, ve skutečnosti je.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina 30 minut
  • Namáčení: 8 hodin

Ingredience

  • Pinto fazole (2 hrnky)
  • Avokádový olej (1 lžíce)
  • Bílá cibule (1/2)
  • Kmín (1 1/2 lžičky)
  • Voda (8 hrnků)
  • Oregano (1/2 lžičky)
  • Sůl (2 lžičky)
  • Pepř
  • Limetkový džus (1 lžíce)

Postup

  1. Fazole očistěte, propláchněte, vysypejte do velké mísy a zalijte vodou. Nechte namáčet 8 hodin.
  2. Ve velkém hrnci rozpalte olej a snižte plamen na polovinu. Přidejte cibuli, ohřívejte 5 minut.
  3. Přimíchejte kmín a přidejte fazole, trochu vody, oregano, sůl a pepř. Přiveďte k varu, snižte plamen, důkladně zamíchejte a vařte, dokud fazole nezměknou. V případě potřeby můžete přilít vodu.
  4. Jakmile budou fazole měkké, vypněte sporák a přidejte limetkovou šťávu. Ochuťte troškou soli a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang