Jakmile se jednou naučíte připravovat fazole pinto, obyčejné fazole z plechovky už vám nikdy nezachutnají. Možná vás překvapí, jak snadný, tento recept, ve skutečnosti je.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 1 hodina 30 minut
- Namáčení: 8 hodin
Ingredience
- Pinto fazole (2 hrnky)
- Avokádový olej (1 lžíce)
- Bílá cibule (1/2)
- Kmín (1 1/2 lžičky)
- Voda (8 hrnků)
- Oregano (1/2 lžičky)
- Sůl (2 lžičky)
- Pepř
- Limetkový džus (1 lžíce)
Postup
- Fazole očistěte, propláchněte, vysypejte do velké mísy a zalijte vodou. Nechte namáčet 8 hodin.
- Ve velkém hrnci rozpalte olej a snižte plamen na polovinu. Přidejte cibuli, ohřívejte 5 minut.
- Přimíchejte kmín a přidejte fazole, trochu vody, oregano, sůl a pepř. Přiveďte k varu, snižte plamen, důkladně zamíchejte a vařte, dokud fazole nezměknou. V případě potřeby můžete přilít vodu.
- Jakmile budou fazole měkké, vypněte sporák a přidejte limetkovou šťávu. Ochuťte troškou soli a podávejte.