Uvařte si skvělé nudle Lo Mein s omáčkou a se spoustou zeleniny a bílkovin podle vlastní chuti. Dokonalý výsledek spočívá ve správné omáčce a správných nudlích – pak vás od nudlového nebe dělí pouhých šest minut.
Ingredience
- 1,5 lžíce rostlinného nebo arašídového oleje
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1/2 cibule, nakrájené nadrobno
- 300 g kuřecího masa nebo jiné bílkoviny, nakrájené na plátky o tloušťce 0,5 cm
- 2 střední mrkve, oloupané a nakrájené
- 1 velká červená paprika nakrájená na plátky
- 6 jarních cibulek
- 500 g Lo Mein, Hokkien nebo jiných středně silných vaječných nudlí, čerstvých, uvařených podle návodu na balení
- 65 ml vody
Na omáčku:
- 4 lžičky kukuřičného škrobu
- 2 lžíce tmavé sójové omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky nebo světlé sójové omáčky
- 1 polévková lžíce čínského vína na vaření nebo mirinu
- 1 lžička bílého cukru
- 1/2 lžičky sezamového oleje (nepovinné)
- 1/4 lžičky bílého pepře (lze nahradit černým)
Na ozdobu:
- jarní cibulka, jemně nakrájená na plátky
Postup
- Smíchejte kukuřičný škrob a tmavou sójovou omáčku, dokud nerozmícháte hrudky. Poté přidejte zbývající přísady omáčky.
- Do mísy s kuřetem přelijte 2 lžíce omáčky. Promíchejte, aby se maso obalilo.
- Rozpalte olej ve woku nebo velké pánvi na vysokém ohni, dokud se z něj nezačne kouřit.
- Přidejte cibuli a česnek, míchejte 30 sekund.
- Přidejte kuře, míchejte, dokud na povrchu nezbělá, ale uvnitř je stále syrové – 1 minutu.
- Přidejte mrkev a papriku, smažte 2 minuty, nebo dokud není kuře hotové.
- Přidejte nudle, omáčku a vodu. Použijte 2 dřevěné lžíce a 30 sekund promíchávejte.
- Přidejte jarní cibulku, promíchávejte další 1 minutu, dokud nejsou všechny nudle obalené omáčkou.
- Ihned podávejte, případně ozdobené další cibulkou.