Chcete si doma vykouzlit atmosféru slunného Mexika? Můžete si ji navodit díky našemu receptu na rychlé a snadné domácí burrito.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 35 minut
Ingredience
- Velké oloupané nastrouhané brambory (2 ks)
- Nakrájená klobása (0,5 kg)
- Rozšlehaná vejce (6 ks)
- Olivový olej (2 lžíce)
- Sůl (1 lžička)
- Pepř (1/4 lžičky)
- Nasekaná jarní cibulka (1 ks)
- Kukuřičné tortilly (6 ks)
- Strouhaný čedar (2 hrnky)
- Nakrájené avokádo (2 ks)
- Mexická salsa
Postup
- Pomocí utěrky vymačkejte z brambor přebytečnou vodu.
- Ve velké pánvi smažte 5 minut nakrájenou klobásu. Vyjměte, nechte stranou, a do pánve vložte vejce s kořením, solí a pepřem. Za stálého míchání důkladně osmažte a přidejte ke klobáse.
- Snižte plamen na polovinu, přidejte brambory, osolte je a opepřete. Smažte 2-3 minuty, otočte a opakujte, dokud nebudou lehce křupavé. Přidejte jarní cibulku, klobásu a vejce, promíchejte a sejměte z pánve.
- Troubu předehřejte na nízký stupeň.
- Tortilly postupně plňte směsí klobásek, sýrem, avokádem a salsou. Opatrně zabalte, okraje zamáčkněte dovnitř a pečte dozlatova.