V populárním pokrmu s názvem Cordon Bleu se snoubí jemná chuť sýra, kuřecího masa a lahodné šunky v křupavém trojobale. Naučte se s námi připravit domácí Cordon Bleu snadno a rychle.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 45 minut
Ingredience
- Olej ve spreji
- Strouhanka
- 2 menší kuřecí prsní plátky
- Sůl a pepř
- Švýcarský sýr (4 plátky)
- Šunka (4-6 plátků)
- Majonéza (3 lžičky)
- Dijonská hořčice (1 1/2 lžičky)
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Vysypejte strouhanku na pečicí plech a postříkejte olejem ve spreji. Pečte 3 minuty a přemístěte do mísy.
- V každém z kousků masa vyřízněte kapsu. Sýr přeložte napůl a vložte 2 kousky do každé z kapes, totéž udělejte se šunkou. zavřete kapsy, zajistěte párátkem, osolte a opepřete.
- Smíchejte v misce majonézu, hořčici, sůl a pepř, a potřete směsí kuřecí kapsy. Nakonec posypejte opečenou strouhankou a postříkejte olejem ve spreji.
- Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut.