Jídlo může být chutné i dietní zároveň. Výborným důkazem je kapustová polévka, na které si nejen pochutnáte, ale ještě vám pomůže zhubnout. Pokud si máte rádi kapustu, tak vyzkoušejte naše nejlepší recepty z růžičkové kapusty.
Příprava
- Příprava: 35 minut
- Ostatní: 20 minut
- Celkem: 55 minut
Ingredience
- Extra panenský olivový olej (2 lžíce)
- Středně velká nakrájená cibule (1 ks)
- Nakrájené mrkve (2 ks)
- Nakrájená celerová nať (2 ks)
- Červená paprika, nakrájená (1 ks)
- Česnek (2 stroužky)
- Italské koření (1 a 1/2 lžičky)
- Pepř
- Sůl
- Zeleninový vývar (8 hrnků)
- Nakrájená kapusta (1 ks)
- Nakrájené rajče (1 ks)
- Bílý ocet (2 lžičky)
Postup
- Ve velkém hrnci rozpalte na středním plameni olej. Přidejte cibuli, mrkev a celer, a vařte 6-8 minut. Přidejte červenou papriku, česnek, italské bylinky, pepř a sůl, a vařte za stálého míchání další 2 minuty.
- Přidejte vývar, kapustu a rajče. Zvyšte plamen a přiveďte k varu. Poté opět plamen snižte a částečně přiklopené vařte 15-20 minut. Přimíchejte ocet a můžete servírovat.